Deva Maria

Waar komt de naam 'deva maria' vandaan

Ik, een tikkeltje hypochondrisch....

Deva Maria

Deva is een verzamelnaam voor de goddelijke wezens waarmee ik in verbinding sta. Maria staat symbool voor ‘De Moeder’, liefde, compassie en mededogen, waarmee ik mij verbonden voel.

Ik, een tikkeltje hypochondrisch…..

Mijn eerste ontmoeting met Maria was best eng. Het was avond. Het zal rond mijn 16de levensjaar zijn geweest. Ik lag met griep op bed. Slapen ging moeilijk en ik besloot om te gaan mediteren. In die tijd beoefende ik transcendente meditatie. Door een verkeerde beweging schoot het in mijn nek. Ik raakte in paniek. Er was in die tijd net een geval van nekkramp in het nieuws geweest. Misschien heb ik dat ook wel. Ik, een tikkeltje hypochondrisch….., besluit toch maar te gaan slapen. Ik ga liggen en ik val. Ik bleef maar vallen en vallen en vallen en het was donker om mij heen. Bewegen kon ik niet meer. Ademen ging moeizaam. Ga ik nu dood…… waar ben ik…….. oh gelukkig ik zie een trap. Dat geeft houvast. Het was een brede half ronde trap. Voor mij ging een vrouw in een prachtig wit/blauw gewaad. Ik wilde haar benen vastpakken. Ik was bang. Op dat moment verdween zij en verscheen haar gezicht langs de trap. Het was Maria. Ik bleef nog roepen en schreeuwen. Ik dacht écht dat ik dood zou gaan. Haar blik bleef zo stralend en liefdevol dat het mij helemaal rustig maakte. Toen ik mijn ogen opende lag ik gelukkig gewoon in mijn bed.

Deze ontmoetingen waren gewoon op straat.

De jaren daarna volgde verschillende ontmoetingen met mensen die de energie van Maria bij mij voelde of zagen. Deze ontmoetingen waren gewoon op straat, in de trein of in een café. Stuk voor stuk zeiden ze, “als bewijs moet ik je een medaillon van Maria geven”. Sommige van hen deden er zelfs hun ketting voor af om het medaillon aan mij te geven. Een ander zei, “jij gaat mensen genezen met de energie van Maria”. Hij legde zijn handen op mijn schouders en liet mij haar energie voelen. Dat voelde erg krachtig. Inmiddels heb ik een mooie verzameling van Maria medaillons.

 

Uiteindelijk ben ik haar liefde gaan begrijpen.

De acceptatie dat ik in verbinding sta met Maria. Dat ik werk met haar liefdevolle energie. Is een weg geweest van hobbels, worstelingen, ontkenning en spirituele ervaringen. Ik ben katholiek opgevoed, maar sta ik daar wel achter? Ik ben zo onzeker, wie ben ik nou om te zeggen dat ik mensen ga genezen met de kracht van Maria. Ik wil wel in wonderen geloven, maar waarom heb ik dan zoveel tegenslagen in mijn leven. Wat geeft Maria mij voor meerwaarde, als het leven toch zwaar is……… En zo volgde nog veel meer frustraties, woede, vragen en onzekerheden in mijn leven. Mijn leven was niet altijd even gemakkelijk. Ondanks dat, ervaarde ik toch altijd een vorm van geluk of vertrouwen in mijn leven.

Uiteindelijk ben ik haar liefde gaan begrijpen. Uit dank voor haar liefde heb ik mijn praktijk naar haar vernoemd.

Het zal ‘daar’ liefde brengen waar nodig is.

Mijn uitgangspunt is het leven op aarde in verbinding met je hart. Tijdens mijn sessies, meditaties en lezingen zal jou lichaam centraal staan. De liefde van Maria en andere lichtwezens zal als vanzelf aanwezig zijn. Het zal ‘daar’ liefde brengen waar nodig is.