Essentie

Terug naar de essentie

No-Mind

Terug naar de essentie

Cranio sacraal therapie kun je gebruiken om in contact te komen met jouw essentie.

 

In stilte en zonder gedachte heeft jouw lichaam zich gevormd. Vanuit 2 cellen en de verbinding met jouw ware essentie is een perfect werkend organisme ontstaan. Alle cellen in je lichaam weten precies wat ze moeten doen en werken perfect samen.

 

Soms ontstaat er een verstoring. Wanneer je dat wil oplossen erken je dat er iets mis is. De verstoring is er alleen maar om jou kenbaar te maken dat je weer terug mag gaan naar jouw essentie. Wanneer je iets erkent geef je het bestaansrecht. Omarm datgene wat jouw lichaam je wil vertellen en ga terug naar de stilte, zonder gedachte en laat je lichaam de verstoring zelf oplossen.

 

In de stilte krijgt je lichaam de mogelijkheid om te zijn. Om weer in contact te komen met jouw essentie. In de stilte krijg je antwoorden en ingevingen die jou leiden naar een leven zonder verstoringen. Naar een leven waarin jouw essentie, de puurste vorm van jezelf, de overhand heeft.

 

Hoe meer en meer je kunt leven vanuit deze stilte in jezelf, zal je merken dat het leven je toe lacht. Wanneer je de schat aan wijsheid en kracht van je essentie door je heen kan laten stromen, zul je merken dat je in een flow komt en beseffen dat alle kennis die je nodig hebt voor jouw leven binnen handbereik is.

 

Cranio Sacraal Therapie is een middel dat je kunt gebruiken om in contact te komen met je essentie. Tijdens een sessie worden verstoringen zichtbaar en krijg je de mogelijkheid om het te omarmen en in de stilte te laten oplossen. Hoe vaker je het contact met jouw essentie ervaart hoe gemakkelijker het wordt om dagelijks deze verbinding te blijven voelen.

Cranio Sacraal Therapie is een middel dat je kunt gebruiken om in contact te komen met je essentie

Etienne Peirsman

Mijn Cranio docent en oprichter van de Peirsman Cranio Sacraal Academie
Hij vertelt in de video hieronder over no-mind

In 1986 werd hij behoorlijk ziek. Een stafilokokken-infectie zorgde ervoor dat zijn nieren ermee ophielden. Ook zijn hartkleppen werden aangevreten, met als gevolg dat zijn bloedsomloop ermee begon te stoppen. “Het was een einde-rit-verhaal”, aldus Etienne. Naar het ziekenhuis wilde hij niet; hij besloot naar het rehab-center te gaan waar hij had gewerkt. Zij konden niks voor hem doen, maar hij kon er enkele nachten blijven en begon als vanzelf te mediteren.

“Zo kwam ik spontaan in No-Mind terecht”, vertelt Etienne. “Ik kwam in een andere realiteit met mezelf. Het was de weg van het sterven.” Een traditionele benadering zou niet gaan, zag hij in zijn meditaties. Hij verliet het rehab-center en vertrok met een vriend naar de Ardennen. Daar lag hij vijf dagen en nachten achtereen in de bossen onder de blote hemel. In No-Mind.

Zo ging het helingsproces verder, dat met de meditaties al was begonnen. Zijn hartkleppen herstelden. Zijn nieren, waarvan de één voor 60 en de andere voor 89% uit dood materiaal bestonden, begonnen te regenereren. Zonder enig medicijn of ingrepen herstelde Etienne zover, dat hij een jaar later naar Poona, India kon afreizen.

Daar kwam Etienne voor het eerst in aanraking met cranio.

“Dat bracht me het dichtst bij de ervaring die ik in meditatie had gehad, getuige zijn van het sterven. Ik ging automatisch naar de mid- en longtide. En zo hervond ik die onmetelijke, ultieme rust van No-Mind in cranio. Dat andere contact dat ik had met mijzelf, met mijn lichaam, die intense regeneratie-ervaring: in cranio kan ik die uiten, want dat komt er het dichtst bij.”

Etienne heeft in de loop der jaren lesgegeven over de gehele wereld: van Poona (India) en Byron Bay (Australië) tot  verschillende plekken in de Verenigde Staten, waaronder in Philadelphia, Fort Lauderdale en Santa Fe. Jarenlang gaf hij ook les in Kurisa Moia en Gauteng in Zuid-Afrika.

Sinds jaar en dag woont Etienne de helft van het jaar in de Verenigde Staten en de andere helft in Antwerpen. Hij geeft les in Nederland (Bussum) en België (Dilsen) en in het centrum Blue Desert Hale in Escobosa, New Mexico (US) en in Seattle, Washington State.  Hij gaat les geven in Hong Kong en binnenkort begint hij ook in Praag.