InzichtSessie

Klaar met onbedoelde adviezen

Heb jij ook genoeg van onbedoelde adviezen?

Ik kan je helpen zodat jij…
  • beter bij jouw eigen standpunt kan blijven.

  • beter voor jezelf op durft te komen.

  • helder contact hebt met jouw innerlijke raadgever. 

Meld je nu aan voor een inzichtsessie.

Mensen bedoelen het goed…

Hieronder beschrijf ik een oefening, maar eerst leg ik je nog wat anders uit.

Mensen geven adviezen vanuit hun eigen perspectief. Het eigen perspectief is grotendeels aangeleerd gedrag vanuit de kindertijd en wat door de jaren heen is bijgeschaafd door levenservaring. De meeste adviezen die we krijgen komen voort uit onverwerkte emoties of door een ervaring die impact had en waarvan de ander wil dat iedereen het ook zo moet doen. Maar het is van de ander en niet van jou! Zelf kunnen we onzeker zijn, niet voor onszelf durven staan, we zijn te bescheiden of nodigen onbewust door ons gedrag anderen uit om advies te geven. Wanneer mensen onbedoeld advies geven of iets zeggen waar je niet om hebt gevraagd kan dat diep bij je binnen komen. Je neemt dan de emotie die achter het advies schuilt onbewust over, je slaat dit op in je systeem en gaat ernaar leven. Dit doen we allemaal in meer of mindere mate.

Zelf overkomt het mij ook wel eens.  Een keer toen ik ’s avonds vanuit mijn huis met iemand mee liep naar de auto om afscheid te nemen, werd mij gevraagd of ik even een app wilde sturen als ik weer veilig binnen was. Uuhh ik had mij nog nooit onveilig gevoeld op de plek waar ik woon en ineens zei iemand dat dit misschien wel helemaal niet veilig is. Die goed bedoelde zin raakte mij diep en het had mij een paar weken gekost om dit uit mijn systeem te krijgen. Kennelijk had ik in een diepere laag van mijn onderbewustzijn een gevoel van angst en onveiligheid opgeslagen dat op dat moment werd aangeraakt.

Je eigen kern

Om authentiek te blijven, dicht bij je eigen kern, is het belangrijk dat je leert luisteren naar je eigen raadgever, zodat jij je niet laat leiden door adviezen van anderen.

Zo werkt het ook met alle media. Allemaal berichten en boodschappen die bij ons binnen komen en wij voor waar aan kunnen nemen en opslaan in ons onderbewustzijn. Dit gebeurt allemaal automatisch. Het zijn letterlijk prikkels, kleine moleculen die via onze zintuigen binnen komen en over onze zenuwbanen naar onze hersenen worden geleid. Onze hersenen zetten deze moleculen om naar begrijpbare taal. Deze moleculen zijn met positieve of negatieve energie geladen. En als wij die niet kunnen afvoeren wordt deze energie op zwakke plekken in ons lichaam opgeslagen. Hier ontstaan dan energiecystes die uiteindelijk zorgen voor lichamelijke ongemakken.

Hoe meer we bewust luisteren naar adviezen en berichten kunnen we controle uitoefenen over hoe we deze boodschappen binnen laten komen. Een fijne oefening die je hiervoor kunt doen is je lichaam als pendel gebruiken. Het is een eenvoudige oefening om snel antwoord te krijgen. Je lichaam kan dit heel specifiek aangeven en je kunt daar gemakkelijk zelf mee oefenen. Je gaat staan en vraagt je lichaam om je een ‘ja’, een ‘nee’ en een ‘misschien’ te geven. Je lichaam zal vanzelf naar voren, naar achteren, naar opzij gaan of rond gaan draaien. Let wel op dat je niet valt. Zorg eventueel dat er geen spullen staan waaraan jij je kunt bezeren of doe deze oefening samen met iemand. Wanneer je weet wat voor jou een ja, nee en misschien betekent kun je vragen gaan stellen aan je lichaam. Je lichaam zal hier snel op reageren. Hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het gaat. Uiteindelijk kun jij je zo trainen dat je intuïtief het antwoord al krijgt zonder je lichaam daarvoor in te hoeven zetten. En na nog meer training is het zelfs mogelijk om nog meer gedetailleerde antwoorden te krijgen.

Behoefte aan ondersteuning?

Heb je behoefte aan meer ondersteuning hierin neem dan contact op met mij. Dan zal ik kijken wat ik specifiek voor jou kan betekenen. Ik kan je het beste helpen als ik precies weet met wat voor soort adviezen of berichten jij de meeste moeite hebt en als er een klik is tussen ons. Pas dan kan de energie goed stromen en kunnen we tot een positief resultaat komen.

Wil je uitgebreide specifieke informatie speciaal gericht op jou, maak dan een belafspraak.

Na contact zit je niet vast aan emails, nieuwsbrieven of iets dergelijks, alleen als jij ervoor kiest om mij te volgen. Ik hou van open, eerlijke, liefdevolle en betrouwbare content, zonder dat je mailbox overstroomt.

Liefs Marieke van praktijk Deva Maria

Wat cliënten vertellen

"Ik heb een inzicht sessie gehad en het was een fijne ervaring. Ik voelde me op mijn gemak en Marieke luisterde aandachtig. Ze gaf me echt het gevoel dat mijn zorgen serieus werden genomen. De inzichten die ik heb gekregen waren erg waardevol en hebben me geholpen om helderheid te krijgen over mijn situatie."
Katja
"De inzicht sessie was precies wat ik nodig had. Je wist de juiste vragen te stellen waardoor ik echt tot de kern van mijn problemen kon komen. Het voelde alsof je me echt begreep en dat maakte een groot verschil. Ik voel me nu zelfverzekerder en heb een beter idee van de stappen die ik moet nemen. Bedankt voor je fijne gesprek."
Paul

En hoe dan verder…

Altijd droomde ik van een groot gezin. Mijn eerste kind was net 1 jaar geworden, maar ik voelde mij diep ongelukkig. Na een zware beslissing om de relatie met de vader te beëindigen kreeg ik een burn-out. Langzaam kroop ik uit het dal en begon ik aan mijzelf te werken door therapieën en opleidingen.

En toen kreeg ik mijn tweede burn-out.

Hoe ik hier uit ben gekomen is niet in een paar woorden te beschrijven. Wat ik wel kan zeggen; is dat emoties en gevoelens iets is wat je ervaart. Je bent het niet! Binnenin jouw, ligt de stilte verscholen. Ik kan je leren om contact te maken met de stilte in jezelf. Stress bestaat daar niet. In de stilte ligt de oplossing en kom je in contact met wie je werkelijk bent.

Omdat ik graag wil dat iedereen meer balans ervaart, minder stress heeft en zich niet laat afleiden door anderen, bied ik een inzicht sessie aan. Laten we samen gaan kijken hoe jij één kan worden met de stilte in jezelf en je beter bij je eigen kern kunt blijven.

De investering voor jezelf

10,- euro

Deze 10,- euro krijg je terug wanneer je een vervolgsessie boekt

Wat is het je waard om te leren authentiek te zijn?

Vraag direct jouw inzichtsessie aan

zodra ik jou aanvraag heb ontvangen zal ik contact met je opnemen om een datum en tijd met je in te plannen