50% korting op een eerste sessie

Mijn eerste cranio ervaring

Het voelde magisch

Mijn eerste ervaring met cranio sacraal therapie

Het voelde magisch

Mijn eerste cranio ervaring was in de zomer van 2004. Pas had ik te horen gekregen dat ik een erfelijke bloedaandoening had, ik zat niet lekker in mijn vel en zwanger worden lukte niet.

De handen van de therapeut waren heel zacht, maar toch aanwezig. Ze voelde waar er in mijn lichaam spanning was en nodigde die spanning uit om lost te laten. Naarmate de sessie vorderde kwam ik in een steeds diepere ontspanning. Ik was heel helder en bewust van het moment, maar ook zo ontspannen alsof je bijna in slaap valt. Gedachten en herinneringen plopte op in mijn hoofd en net zo gemakkelijk kon ik ze weer laten gaan. Langzaam werd ik mij bewust van plekken in mijn lichaam die konden bewegen, waar ik nog nooit eerder beweging had gevoelt. De vingertoppen die zachtjes de spieren in mijn nek aanraakte zorgde ervoor dat al mijn spieren daar ontspande. Toen ik weer in mijn auto stapte voelde mijn lichaam compleet ontspannen en heel zwaar aan. Het voelde magisch. Het gevoel was zo overweldigend dat ik dacht, wat zij kan dat wil ik ook leren. Ik had geen flauw idee van wat ze precies had gedaan, maar ik voelde mij een compleet ander mens. Ik was helder, ontspannen, ik was bij mijzelf. Iedere keer wanneer ik op tafel lag kwamen er antwoorden op mijn vragen. De antwoorden kwamen gewoon uit mijzelf en kon ik als vanzelf alles toepassen in mijn leven. Alles werd helder en opeens was ik zwanger.

Mijn eerste lesdag

Na het overwinnen van mijn hypochondrische angst om aan de opleiding medische basiskennis te beginnen in 2008, startte ik ook in januari van dat jaar met de cranio sacraal opleiding aan de Peirsman academie te Antwerpen. Al jaren was ik bezig met energetisch werk, maar ik miste daar iets. Tijdens mijn eerste les dag mocht ik met mijn handen het lichaam van mijn medecursist aanraken. 1 hand onder de rug en 1 hand op de buik en dan wachten…….en wachten……en wachten en plots voelde het alsof mijn handen samensmolten met het lichaam. Het was meer een meditatie van aanwezig zijn en luisteren met mijn handen. Niks doen, alleen maar zijn, niks proberen, niks forceren, alleen maar aanwezig zijn in het moment. Het voelde alsof ik vanuit daar iedere cel in het lichaam kon aanraken, alsof ik contact had met alle organen, botten en spieren. Ik ontdekte dat de ruimte in het lichaam net zo groots is als het energetische lichaam rondom om je heen. Ik ontdekte dat het één geheel was.

Deze ervaring was zo bijzonder dat ik het hele lichaam wilde leren kennen. Alle plekken wilde ik voelen, iedere cel, ieder orgaan, alle botten heb ik afgetast. Inmiddels heb ik zoveel lichamen gevoeld, dat wanneer mijn handen een lichaam aanraken ze zich volledig thuis voelen en weten waar ze moeten zijn.

Het ritme komt en gaat

Cranio sacraal therapie is voor mij meer een manier van leven geworden. Contact maken met de ademhaling van mijn zenuwstelsel. Dit ritme is de basis waarmee ik werk en kun je vergelijken met eb en vloed van de zee. Het ritme komt en gaat. Je zenuwstelsel, hersenen en ruggenmerg, daaromheen je wervels, zijn een stabiele middenlijn. Die is er gewoon altijd! Deze middenlijn houd je overeind en stuurt alles aan in je lichaam. Door met alle aandacht bewust aanwezig te zijn in je midden kom je helemaal tot rust. Je zenuwstelsel komt tot rust. Jij komt tot rust.

Hallo mooi mens!

Wat leuk dat je op mijn website bent.

Hopelijk kan ik je inspireren met alles wat je hier kunt lezen.

Als jij het net zo fijn vindt als mij om te groeien in bewustwording dan nodig ik je uit om je te abonneren op mijn nieuwsbrief. Dan blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen, blogs en meditaties.

Je kunt je altijd met 1 druk op de knop weer uitschrijven.

Inschrijven nieuwsbrief