Deva Marieke

“Dit voelde als een compleet maken van mijn zoektocht.”

Marieke Smits

Van jongs af aan had ik het gevoel anders te zijn en voelde ik mij niet begrepen. Begreep ik mijzelf eigenlijk wel? Ik begon aan een zoektocht die mij leidde langs spirituele wegen waarin ik mijzelf voelde thuiskomen, maar waarmee ik steeds meer verwijderde van de wereld waarin wij leven. Ik wilde mij graag verbonden voelen met de mensen om mij heen en deelnemen aan onze maatschappij, maar tegelijkertijd wil ik mijzelf kunnen zijn.

Ik kwam in aanraking met cranio sacraal therapie. Dit voelde als een compleet maken van mijn zoektocht. Het is voor mij de balans tussen het spirituele en de samenleving waarin ik mijzelf kan zijn.

Ik zie het als mijn missie op aarde om mensen te inspireren en om een balans te vinden tussen jezelf zijn en je goed te voelen in deze wereld in verbinding met elkaar.

In mijn leven heb ik vele donkere momenten gekend. Gelukkig wist ik, hoe donker het ook was, altijd de lichtknop te vinden. Achteraf zijn deze momenten mijn pareltjes, die net zoals de lotus uit de modder naar het licht is gegroeid. Nu ben ik dankbaar voor alles wat ik heb ervaren in mijn leven. Het heeft er voor gezorgd dat ik ben wie ik nu ben en daar ben ik gelukkig mee.

Inmiddels heb ik verschillende opleidingen gevolgd waarin ik mijn ervaringen heb kunnen omzetten naar gedegen kennis. Daarnaast zal ik blijven studeren om mijn kennis te verbreden en om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en daarbuiten.

Naast mijn praktijk ben ik werkzaam als ambulant begeleider in de GGZ bij D’n Zon zorg.

D’n Zon zorg is een duurzame onderneming in de geestelijke gezondheidszorg en biedt ambulante begeleiding aan kwetsbare mensen die door psychische of psychiatrische klachten en/of (sociale) armoede niet mee kunnen in de samenleving.

Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen

Marieke van praktijk Deva Maria

Mijn

studie

Cranio Sacraal Therapie, PCSA – Peirsman Cranio Sacraal Academie

 • Therapeutische communicatie 2
 • Therapeutische vorming
 • Baby’s en lactatie 2
 • Ontwinden
 • Advanced
 • Primal healing
 • Cranio en familieopstellingen
 • Mond en oorwerk
 • Psoas en fascia dynamiek
 • Werken met de immuunrespons
 • Oogwerk
 • Talking tot he Alarmclock
 • Pasgeborenen en kinderen
 • Talking tot he heart
 • Sfenoid werk
 • Follow up
 • Basiscursus
 • HBO medische basiskennis – Sonnevelt academie
 • Pilatus training – Pilatus centrum Asten
 • Advanced course Solgar – orthomoleculaire voedingsleer
 • Basic course Solgar – orthomoleculaire voedingsleer
 • Workshop van kinderwens tot gezonde baby – Orthica
 • Cursus voetreflex
 • Jaar training spiritueel therapeut – Joyce van Raad
 • Jaar training chakra healing – Joyce van Raad
 • Reiki, 1,2 en master – Joyce van Raad
 • Hot-stone massage

Om Mani Padme Hum

Deze boeddhistische mantra wordt ook wel vertaald naar,

‘eer de parel in de lotus’

Het staat voor compassie en mededogen. De zaden van de lotus zitten verstopt in de modder. Daar waar de tijd rijp is groeit de lotus naar de oppervlakte. De bladeren zijn vuilafstotend en de bloemen zien er magisch uit.