Leven

Corona

De ogenschijnlijke vrede en welvaart die we lijken te hebben is berust op het dragen van maskers en het putten uit een bron die niet alleen maar oneindig kan geven. Zoveel hints hebben mensen al ervaren en gezien, maar de grote massa gaat maar voort. Als schapen volgen we elkaar allemaal. Enkele durven een nieuwe weg in te slaan, maar de meeste durven niet. Veel mensen dromen van een mooie toekomst. Een wereld met vrede, een schoon milieu, een aarde die in evenwicht is, maar om zelf drastische stappen daar voor te nemen….nee dat durven we niet. Alle dromen belanden in een la en worden er af en toe uitgehaald en dan snel weer terug gestopt. Iedereen raast maar door en heeft het gevoel niet te kunnen stoppen, want dan……

Maar kijk….

Stil staan kan gewoon!

De wereld staat stil.

De wereld staat stil. We worden met onze neus op de feiten gedrukt dat het niet langer kan zoals het gaat. Met grote dank aan alle artsen, verpleegsters en alle andere mensen in vitale beroepen die nu erg hard hun best doen om alles draaiende te houden. Het is een ernstig serieuze zaak waar we ons in bevinden. Het is de hoogste tijd dat we onze ogen openen en met ons hart gaan leren kijken. Wanneer je leert om in verbinding te staan met je hart, zul je merken dat je wordt overspoelt met liefde en vertrouwen. We zitten binnen. De enige weg om hier uit te komen is door naar binnen te keren. De liefde voor jezelf. Deze heftige tijd met zoveel mensen die ernstig ziek worden door corona is een geschenk op onze weg om te leren om naar binnen te kijken. Wij die sterk zijn hebben het in ons om hier nog beter en sterker uit te komen. Alle angstige, kwetsbare en zieke mensen wens ik heel veel liefde, licht en kracht toe om dit proces van angst, ziek zijn en of streven op een goede manier te kunnen doorleven. Wat hun weg of pad ook moge zijn, dat na corona voor hun het licht mag schijnen.

Een boodschap van Liefde.

Ik ben er van overtuigd dat alles komt vanuit de boodschap ‘liefde’. Misschien is het voor sommige moeilijk voor te stellen dat corona een blijk van liefde is. Maar hoe help je iemand? Je kunt iemand niet helpen door alles voor hen te doen. Je kunt dingen niet voor kauwen. Wanneer je zelf ergens doorheen gaat en de ervaring hebt doorleeft, dan kom je er zoveel rijker uit. Soms is iemand in het diepen gooien het beste wat je kunt doen. Je moet wel leren zwemmen om er uit te komen. Wanneer iemand met aandacht kan luisteren zal het een stuk eenvoudiger gaan, maar wij zijn eigenwijs en weten het beter. We doen alles zoals wij het willen en luisteren niet naar andere en al helemaal niet naar ons hart. We kijken liever naar wat andere doen en willen dat overtroeven. We zijn jaloers of gunnen de andere het geluk niet.

Deze tijd is een ervaring waarin we overvloed kunnen ervaren. Overvloed van liefde en kracht dat in ons schuilt. We worden getest om vertrouwen te hebben. Besef jij wel hoeveel rijkdom we hebben?

Niks, Ja maar…

Geef je niet over aan krachteloosheid, onzekerheid en machteloosheid. Luister naar diegene die zich sterk voelen. Haal kracht uit de kleine dingen die het leven de moeite waard maken. Geniet van het naar binnen keren en de rust en eenvoud dat het leven je nu geeft. Niks, ja maar….. keer naar binnen. Luister naar de taal van je hart, mediteer! Wordt creatief en bedenk hoeveel wegen er naar Rome leiden. De wereld kan zoveel mooier zijn. We zijn niet alleen! We doen dit samen. Zoals alles ging, gaat het niet meer. Er zal een nieuwe wereld nodig zijn. Een wereld waarin we met liefde en licht in het leven gaan staan. Een wereld waarin we drastisch beter om moeten gaan met onze aarde. Leren we collectief geen les, dan zal er weer iets over ons heen komen om ons wakker te schudden. Kijk hoe we nu samen kunnen werken onder druk om alles draaiende te houden. Er zijn al heel veel mooie initiatieven van mensen. Er is veel liefdadigheid, maar zie ook hoeveel we nog moeten doen. Veel mensen denken nog steeds alleen aan zichzelf. Ze willen niet delen en denken niet aan anderen. Zorg dat jij diegene bent die de weg vrij maakt voor andere die ook de weg van de liefde willen gaan, zodat wij het voor de nieuwe generatie makkelijker maken.

Een nieuwe wereld!

We betreden nu een nieuw terrein. We weten niet hoe de wereld er straks uit gaat zien. We zitten midden in een proces, waarvan we het einde niet kunnen overzien. Het enige wat we kunnen doen is ons overgeven. Overgeven aan het proces wat het leven ons nu brengt. Het lijkt misschien chaos, alsof we de grip verliezen. Maar in feite is dat helemaal niet zo. Dat is onze angst die dat ons voorhoud. Wanneer we gaan leren leven vanuit ons hart, vanuit vertrouwen zul je merken dat de angst verdwijnt en plaats maakt voor veel inzichten. Het is een onbekend terrein en dat mag spannend zijn. Maar spannend kan ook leuk zijn. Net als een nieuwe tekening die je maakt op een wit vel en die gaat inkleuren. Wees creatief, ben blij, voel hoe rijk en gezegend je bent! Maar voel vooral dat we het samen doen. Samen maken wij een nieuwe wereld!