Cranio Sacraal Methode

“Therapie die reikt tot aan de ziel en verder”

Ontdek hoe jij compassie met jezelf kunt creëren

 

Door middel van zachte aanraking wordt je zenuwstelsel tot rust gebracht waardoor je in een diepe ontspanning komt. Deze ontspanning brengt je in contact met de diepere lagen van jezelf. Hiermee kun je trauma’s, lichamelijk letsel, ziektes en blokkades (lichamelijke en energetisch) opheffen. Het helpt patronen te doorbreken en overtuigingen los te laten.

Wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. William Sutherland en Dr. John Upledger

Cranio Sacraal methode is gebaseerd op de wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. William Sutherland en Dr. John Upledger. Zij ontdekten dat het zenuwstelsel een ritmische beweging heeft, ‘de ademhaling van het zenuwstelsel’. Het zenuwstelsel bestaat uit; de hersenen, het ruggenmerg en de dura mater. De dura mater is een vlies wat als een beschermlaag om je zenuwstelsel heen zit. Binnen de dura mater stroomt het hersenruggenmergvloeistof, wat het zenuwstelsel beschermt, voed en schoonmaakt. Deze vloeistof wordt constant aangemaakt en afgebroken, waardoor er een ritmische beweging van uitzetten en inkrimpen ontstaat. Door deze beweging van je zenuwstelsel ontstaat er een druk. Deze druk zorgt er voor dat de beweegbare platen van de schedel uitzetten, dat de wervels uit elkaar gedrukt worden, zodat tussenwervelschijven even kunnen ontspannen en het duwt het heiligbeen naar onder toe, om daarna weer te ontspannen.

Alles in ons lichaam is met elkaar verbonden door bindweefsel. Dit bindweefsel kunnen we ons voorstellen als een laken dat onze dura mater, schedel, organen, botten, spieren, gewrichten, bloedvaten en zenuwen omhult, steunt en verbindt. De ademhaling van je zenuwstelsel is door middel van je bindweefsel over het hele lichaam voelbaar. Verstoringen in de ademhaling van het zenuwstelsel geven verstoringen in de hoeveelheid levensenergie die het cranio sacrale systeem kan bevatten. Deze verstoringen kunnen zich uiten op alle lagen van het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam.

In een gezond lichaam is de ruimte voor de werking van het Cranio Sacrale systeem en zijn ritme maximaal. Eenvoudig gezegd, het teruggeven van de maximale ruimte geeft de mens de mogelijkheid zijn maximaal potentieel te bereiken. Het lichaam is dan in balans. Verstoring in dit systeem kunnen ontstaan door geboortetrauma, verwondingen, verkeerde voeding, medicijnen of andere chemicaliën, langdurige fysieke of psychische overbelasting, slecht functionerende organen en littekens. Door middel van subtiele en zachte aanraking volg ik het ritme en luister ik naar het lichaam. Op deze manier kom je in een meditatieve staat van zijn en spoor ik de verstoringen in het lichaam op. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt dan aangesproken en verstoringen lossen op. Hierdoor ontstaat er weer ruimte waardoor het lichaam weer optimaal kan functioneren.

Contact maken met de ademhaling van het zenuwstelsel

Tijdens een behandeling maak ik contact met het de ademhaling van het zenuwstelsel, dat zijn oorsprong vindt bij de hersenen en het ruggenmerg. Door contact te maken met dit systeem kom je in contact met dat deel van je lichaam dat het allereerst ontstaan is.

Een bevruchte eicel verandert na een aantal celdelingen van een pannenkoek die samenvouwt in een buis, de neurale buis. Het vouwen van de pannenkoek is een cruciaal moment. Het gebeurt pas na het ontstaan van de notochord (de voorloper van de wervelkolom). Op het moment dat de notochord gevormd is, worden er signaaltjes afgegeven waarop deze cellen zich samenvouwen als een pannenkoek en vorm geven aan de neurale buis. Deze buis geeft richting aan het embryo en ontwikkelt zich tot onze hersenen en ruggenmerg. Tevens zorgt de notochord er voor dat omliggende cellen zich differentiëren. Op dat moment weten ze pas tot wat ze zullen uitgroeien, dus dan pas weet een cel dat hij uitgroeit tot een levercel , een darmcel enz. Wanneer alle cellen hun plek weten verdwijnt de notochord en ontwikkel zich de wervelkolom. Restanten van de notochord zijn nog wel terug te vinden in onze tussenwervelschijven. De notochord noemen we ook wel onze middenlijn.

close-up-curled-fern-51374
Thuiskomen in je lijf

Thuiskomen in je lijf

Door contact te maken met de ademhaling van je zenuwstelsel roep je de herinnering van de middenlijn op en elke aanwezige cel herinnert zich dan plots het oorspronkelijke plan. Het aanraken van de middenlijn is zó krachtig dat je lichaam in de tijd van de ontwikkeling terecht komt waarin er nog geen denken aanwezig was, een natuurlijke sfeer van ‘no mind’. Deze cel-herinneringen roepen het lichaam op om in zijn oorsprong terug te keren.

Door te werken met dat deel van jou wat als allereerste ontstaan is voelt dit als thuiskomen, als mediteren. Je komt in contact met datgene waar ‘nog geen denken is’  geen hersenen, enkel ‘no mind’. Het denken valt stil. En als je weet dat de hersenen 80% van al onze energie verbruiken om te denken dan kun je je voorstellen hoeveel energie er nu ineens overblijft voor regeneratie. Als het hoofd niet meer de leiding heeft dan kun je gaan voelen. En kun je werkelijk in contact komen met jou lichaam, jou hart, jou bindweefsel, jou organen, zelfs met een enkele cel. Elk weefsel, elke cel heeft een bewustzijn die heel graag gehoord en erkend wil worden! Een bewustzijn die persoonlijk aangesproken wil worden.

Iedere cel is bereid om zijn taak in het leven te vervullen

Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op het lichaam en……voel ik het ritme……..volg ik het ritme…….en volg…..en volg……en verder niets……en in dit niets gebeurt het. Er is aandacht en tegelijkertijd hoeft er niets, het mag zijn zoals het is, het is goed zoals het is. Langzaam kun je gaan ontspannen. Er komt rust, ruimte, beweging waarmee blokkades in het bindweefsel oplossen. Het weefsel kan weer ongehinderd zijn taak uitvoeren. Op het moment dat dat gebeurt verandert er wezenlijk iets. Er vindt een verschuiving plaats van ‘doen’ naar Zijn. In dit diepe contact kan ik ook, door de juiste vragen te stellen, het bindweefsel of orgaan zijn verhaal laten vertellen. Zo kom ik te weten hoe het zich voelt, wat er precies aan de hand is en wat het graag anders zou willen. Het lichaam weet over het algemeen namelijk heel goed hoe het iets moet oplossen, maar soms zit er iets in de weg waardoor dat niet lukt. Een emotie, een herinnering, een overtuiging, soms is een orgaan zijn levenstaak vergeten. Maar als we daar aandacht aan geven dan is uiteindelijk iedere cel op zich bereid om zijn taak te vervullen zoals het in het oorspronkelijke plan de bedoeling was! 

Tijdens de sessie krijg je inzicht in jou problematiek en voel je uiteindelijk zelf waar de oplossing ligt. Deze manier van werken is heel prettig en ontspannen. Het gehoord, gezien en gevoeld worden, daar ligt de kracht van Cranio.

Iedere cel is bereid om zijn taak in het leven te vervullen

De investering voor jezelf

75,- per uur

of bespaar 25,- door direct 3 sessies in te plannen en betaal

200,-

en krijg een gratis intake (twv 15,- 15 min)

Wil je ergens doorheen breken of woon je ver weg, dan is het ook mogelijk om een dubbele afspraak in te plannen voor: 

150,-

Wil je liever eerst kennismaken met mij?

Plan dan een 30 minuten kennismakingsgesprek in, in de Vitaminstore in Den Bosch

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou zou kunnen betekenen?

Kom kennismaken met cranio en met mij in de vitaminstore in Den Bosch.

Kijk in de agenda welke dagen ik aanwezig ben.

Of plan een gratis 30 minuten telefonische afspraak in.

Prachtige film van Eteine Peirsman waarin cranio sacraal therapie mooi wordt verwoord

Dennendreef 5-105

5282 HK Boxtel

info@devamaria.nl

06 26 77 43 62

Graag de voicemail inspreken, omdat ik niet altijd in de gelegenheid ben om de telefoon op te nemen.

BTW-nummer NL166177106B02 
KvK-nummer 72760133
Bank NL30INGB0008659543